اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟ حکم قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد تأیید شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) بعد از ورزش باید دوش گرم بگیریم یا دوش سرد؟ نظارت‎های دقیق‌تر بر کارخانه‌های تولیدکننده لوازم آرایشی بطری‌های نوشیدنی در آزمون بهداشت مردود شدند استرداد کلاهبردار ۳۵۰ میلیاردی به کشور فراسالمندی در انتظار کشور | یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را شاخص‌های اساسی جمعیت‌شناسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | کاهش دما از ابتدای هفته آینده واریز معوقات فروردین بازنشستگان سایر سطوح تامین اجتماعی چه زمانی است؟ معاون استاندار خراسان رضوی: ۸۰ درصد مسائل امنیتی با رویکرد‌های اجتماعی حل می‌شود حفاظت تمام عیار سازمان محیط زیست از گونه مرال‌ها | ورود گردشگران به مناطق حفاظت شده ممنوع شد تحصیل بیش از ۱۵ درصد دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی | نقش این مدارس در توسعه عدالت آموزشی چیست؟ واگذاری پناهگاه کوه سبلان به بخش خصوصی تصویب شد شروط ایجاد سابقه تحصیلی برای رشته‌های فنی‌ حرفه‌ای و کار دانش + جزئیات ابطال مصوبه بانک سپه | پرداخت مزایا به کارمندان مشروط به رضایت مدیر نیست نامه بازنشستگان درباره تغییرات مکرر در مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری کودکستان‌ها برای دریافت ابلاغیه شهریه فقط تا ۲۰ شهریور مهلت دارند | صدور مجوز فعالیت تنها درصورت دریافت ابلاغیه انتقاد زهرا شمسایی، رتبه یک کنکور انسانی به پذیرش دانشگاه‌ها با امتحانات نهایی | زیرساخت‌ها آماده نیست پیمان نخبگان علمی دانشگاه‌ها با مقام معظم رهبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) فیزیوتراپی چگونه به بیماران‌ ام اس کمک می‌کند؟ دانش‌آموزان مدال‌آور ورزشی بدون آزمون در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند نظارت بهداشتی بیش از ۳۰۰ بازرس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هفته سوم شهریور آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور، امروز (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | ظرفیت حدودی دانشگاه‌ها چقدر است؟ آموزش و پرورش درپی اجرای طرح مدرسه‌محوری + جزئیات طرح توزیع کتب درسی ۶ میلیون دانش‌آموز در مدارس | جاماندگان ثبت‌نام کتب درسی سریع‌تر اقدام کنند اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اهمیت حفظ دمای مواد غذایی در زمان قطعی برق | غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند

  • کد خبر: ۳۴۸۴۱۴
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۷
اهمیت حفظ دمای مواد غذایی در زمان قطعی برق | غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند
یک متخصص تغذیه افزایش دما را از مهمترین علل مسمومیت‌های غذایی در فصل تابستان ذکر کرد و با بیان توصیه‌هایی در زمینه نگهداری مواد غذایی، بر حفظ دمای مناسب مواد غذایی در یخچال و فریزر هنگام قطع برق و خاموش شدن یخچال و فریزر تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حانیه برقچی اظهار کرد: افزایش دما باعث می‌شود که باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا که در مواد غذایی وجود دارند، سریع‌تر رشد کنند. بسیاری از این میکروارگانیسم‌ها در دما‌های پایین‌تر کمتر فعالیت می‌کنند، به همین دلیل مواد غذایی را در یخچال و فریزر نگهداری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دلیل دیگر این مسمومیت‌ها در تابستان عدم رعایت زنجیره سرد است، افزود: نگهداری غذا‌ها در دمای محیط، بیرون از یخچال و در معرض آفتاب به مدت طولانی می‌تواند عامل ایجاد مسمومیت باشد، همچنین، پخت‌وپز ناقص غذا‌ها به ویژه گوشت‌ها، مرغ و تخم‌مرغ می‌تواند خطر آفرین باشد. در این فصل، مواد غذایی مانند ماهی که ذاتاً فاسدشدنی هستند نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

دکتر برقچی درخصوص اینکه در خرید مواد غذایی در تابستان به تاریخ انقضا دقت کنید، یادآور شد: اگر غذایی با تاریخ انقضای نزدیک خریداری کردید، آن را در دسترس‌تر قرار دهید تا زودتر مصرف شود و احتمال فساد آن کاهش یابد.

هنگام خرید، ابتدا مواد غذایی غیر یخچالی را انتخاب کنید

وی افزود: اگر از قبل چند شیشه آب معدنی را در فریزر قرار داده و یخ زده‌اید، می‌توانید این شیشه‌های یخ زده را در طبقات یخچال قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا دمای داخل یخچال به سرعت بالا نرود و مواد غذایی بهتر حفظ شوند، همچنین قرار دادن یخ‌های یخ‌زده در فریزر نیز می‌تواند در کاهش سرعت افزایش دما کمک‌کننده باشد.

این متخصص تغذیه درخصوص توصیه‌هایی برای خرید و نگهداری مواد غذایی به ویژه در فصل تابستان، گفت: هنگام خرید بهتر است ابتدا مواد غذایی غیر یخچالی را انتخاب کرده و در انتها لبنیات، گوشت و تخم‌مرغ که نیاز به نگهداری در یخچال دارند، خریداری کنیم. این کار کمک می‌کند که این محصولات کمتر در دمای محیط باقی بمانند. همچنین توصیه می‌شود که به اندازه نیاز خود خرید کنید؛ زیرا خرید بیش از حد ممکن است باعث کاهش کیفیت مواد غذایی در یخچال و افزایش احتمال فساد شود.

برقچی توضیح داد: اگر گوشت یا مواد پروتئینی خریداری کرده‌اید و قصد استفاده فوری از آن را ندارید، بهتر است آنها را در پایین‌ترین طبقه یخچال قرار دهید تا مایعات آنها با دیگر غذا‌ها تماس پیدا نکند. غذا‌های پخته شده، لبنیات و تخم‌مرغ نیز باید در طبقات بالاتر و در دما‌های ثابت یخچال نگهداری شوند.

غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند

وی با بیان اینکه میوه و سبزیجات بهتر است در محل‌های جداگانه مثل کشو‌های مخصوص یا سبد‌های جداگانه قرار داده شوند، زیرا تماس این مواد غذایی یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده و احتمال فساد را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: دمای یخچال باید بر روی ۴ درجه سانتی‌گراد یا پایین‌تر به ویژه در تابستان تنظیم شود. مواد غذایی خشک نیز باید در ظروف دربسته و در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند تا از ورود رطوبت به آنها جلوگیری شود.

این متخصص تغذیه گفت: اگر به دنبال پخت مرغ یا سایر مواد فاسدشدنی هستید، فاصله زمان برداشتن از یخچال تا پخت باید کمتر از دو ساعت باشد. برای طعم‌دار کردن مواد غذایی بهتر است آنها در محیط سرد مثل یخچال نگهداری شوند و حتماً پوششی بر روی آنها گذاشته شود تا از آلودگی جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->